Lavraki z Mesolongi
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 60 g Kapary
 - 40 g Petržel - nať
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 600 g Okurky nakládané
 - 200 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 0.5 dl Citronová šťáva
 - 0.2 dl Olej rostlinný
 - 1.5 kg Filé z aljašské tresky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 949 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 94 mg
 - Vláknina 4265 mg
 - Vitamín A 4265 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety pokrájíme na menší kusy a vložíme do mísy. Zalijeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme, necháme 10 minut odležet.
 - 
                                2
Mezitím na pánev nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme kapary, okurku nakrájenou na proužky, nasekanou petrželku a rozmixovaná rajčata a vše na mírném ohni povaříme 5-10 minut.
 - 
                                3
Kousky ryby vyjmeme z mísy, obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na oleji.
 - 
                                4
Do zapékací mísy naklademe kousky osmažené ryby, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme sýrem.
 - 
                                5
Zapékáme v troubě 20-25 minut.