Salát z pečených rajčat se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 437.7 mg
 - Vláknina 4818.3 mg
 - Vitamín A 4818.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme semínek a urovnáme na plech řeznou stranou navrch. Rajčata pokapeme 1 lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a vložíme na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 140 °C. Očištěné jarní cibulky překrojíme na poloviny a ještě podélně rozkrojíme. V pánvi na zbylém rozehřátém oleji je za stálého obracení opékáme asi 2 minuty. Osolíme a necháme stranou.
 - 
                                2
Upečená rajčata necháme vychladnout. Potom na každý talíř upravíme 3 půlky rajčat, doplníme jarní cibulkou a kopečkem zakysané smetany. Salát pokapeme extra panenským olivovým olejem a opepříme.
 - 
                                3
Ihned podáváme, vhodnou přílohou je bylinková ciabatta.