Smažené domácí hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3799 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 417 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 826 mg
 - Vláknina 10000 mg
 - Vitamín A 10000 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 171.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na 6 mm silná kolečka, ta rozkrájíme na jednotlivé hranolky.
 - 
                                2
Hranolky opláchneme pod vodou. Necháme okapat a osušíme ještě papírovým ubrouskem.
 - 
                                3
Olej rozehřejeme ve fritovacím hrnci na 140 °C a 10 minut v něm necháme hranolky smažit.Poté vyjmeme, necháme okapat.
 - 
                                4
Teplotu oleje zvýšíme na 185 °C a hranolky necháme ještě 2 minuty smažit.
 - 
                                5
Usmažené hranolky necháme opět okapat, poté osolíme a ihned podáváme.