Chlebový salát se zeleninou
Suroviny
- 150 g Okurka salátová
 - 2 ks Rajčata
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 plátek Chléb Pita
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olivy černé
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 287.9 mg
 - Vláknina 3927 mg
 - Vitamín A 3927 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chlebovou placku nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky a nasucho osmahneme na rozpálené pánvi. Jarní cibulky očistíme a najemno nasekáme. Okurku, rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme s olejem a citronovu šťávou. Dochutíme solí, pepřem a mletým koriandrem.
 - 
                                3
Osmažený chléb smícháme s připravenou zeleninou, najemno nasekanými bylinkami a zálivkou. Ozdobíme olivami a před podáváním necháme cca 1/2 hodiny odležet v lednici.