Bohatá zeleninová bramboračka
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 100 g Celer bulvový
 - 80 g Cibule
 - 150 g Kapusta hlávková
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Mrkev kořen
 - 20 g Houby sušené
 - 30 g Sádlo škvařené
 - 100 g Petržel kořen
 - 1200 ml Vývar zeleninový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Majoránka
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 1502 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 12.7 mg
 - Draslík 1170.5 mg
 - Vláknina 15620.2 mg
 - Vitamín A 15620.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 105 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby zalijeme 200 ml vody a dáme vařit. Uvedeme k varu a odebereme vzniklou pěnu, poté přilijeme 200 ml vody. Vaříme dalších 5 minut. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Poté zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přilijeme vývar a dobře promícháme.
 - 
                                2
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Uvedeme k varu a vaříme 16 minut. Do polévky vlijeme vodu s houbami. Celer, mrkev a petržel oloupeme a očistíme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Přidáme též pokrájenou kapustu.
 - 
                                3
Vše povaříme 8 minut.
 - 
                                4
Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem.