Slávky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1441 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 170 mg
 - Draslík 1858.4 mg
 - Vláknina 777.5 mg
 - Vitamín A 777.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku nasekáme na drobné kousky a podusíme na másle. Přidáme nasekanou petržel. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, vínem a citronovou šťávou. Poté přidáme slávky. Vše smažíme tak dlouho, dokud se slávky neotevřou.
 - 
                                2
Poté slávky vyjmeme, z omáčky vyndáme tymián a bobkový list.
 - 
                                3
Hotové slávky naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.