Bramborová nastavovaná kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 519 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 1208 mg
 - Vláknina 12838.8 mg
 - Vitamín A 12838.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 253.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupky dobře promyjeme, dáme je do rendlíku, zalijeme 6-7 dl vody s 1 lžičkou soli a uvaříme je doměkka.
 - 
                                2
Oloupeme a omyjeme brambory, rozkrájíme je na kostky, zalijeme vodou (1.5 litru), přidáme 1.5 lžičky soli, 0.5 lžičky drceného kmínu a vaříme doměkka 20 minut.
 - 
                                3
Česnek oloupeme a prolisujeme. Omyjeme jarní cibuli, pokrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpuštěném másle ji zpěníme.
 - 
                                4
Uvařené krupky scedíme z přebytečné vody a brambory též. Brambory rozšleháme na kaši s 1.5 dl mléka, česnekem a máslem (1 lžíce). Přimícháme krupky a znovu kaši vyšleháme s 0.5 dl smetany a podle potřeby ji dosolíme.
 - 
                                5
Kaši dáme na talíře, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme.