Sváteční perníkový věnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
 - Sacharidy 162 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 334.8 mg
 - Vláknina 6951.1 mg
 - Vitamín A 6951.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Utřeme cukr s vejci, přidáme koření, med a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a necháme hodinu uležet hladké těsto.
 - 
                                2
Plát vyválíme, vykrájíme různé tvary a pečeme na plechu s pečícím papírem. Teplé potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                3
Po dvou dnech zdobíme perníčky.
 - 
                                4
Nazdobené díly lepíme k sobě.