Perníkové řezy s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Tuk
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 hrnek Mléko plnotučné
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 0.5 hrnek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 102.9 mg
  • Vláknina 4353.3 mg
  • Vitamín A 4353.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 207.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky vmícháme cukr, kakao, prášek do perníku a sodu. Přidáme olej, mléko s rozšlehanými vejci, oloupaná, nastrouhaná jablka a vše zamícháme.

  • 2

    Těsto rozetřeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Vychladlý perník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

Komentáře k receptu