Želé z angreštu s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 51 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 86.2 mg
 - Vláknina 3759.8 mg
 - Vitamín A 3759.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebereme angrešt a třešně, opláchneme je a dáme do hrnce s vodou. Horkou vodou omyjeme citron, osušíme. Z kůry odkrojíme tenkou vrstvu, vymačkáme šťávu, kterou přidáme do hrnce s angreštěm. Kůru odložíme. Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu, odstraníme pokličku a na slabém plameni vaříme ještě asi 15 minut, až popraskají všechny angrešty.
 - 
                                2
Velké síto s vloženou vlhkou kuchyňskou nebo pasírovací utěrkou položíme na mísu, nalijeme do něj rozvařený angrešt a necháme vykapat, nejlépe tak dlouho, dokud šťáva nevychladne. Pokud utěrku svážeme a zavěsíme nad mísu, vykape větší množství šťávy.
 - 
                                3
Z vykapané šťávy odlijeme 1300 ml, smícháme ve velkém hrnci s želírovacím cukrem 3plus1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrabeme dřeň, lusk nakrájíme na větší kousky a s odkrojenou citronovou kůrou přidáme do hrnce. Přivedeme k varu a vaříme asi 4 minuty, potom uděláme želírovací zkoušky. Je-li želírovací zkouška v pořádku, plníme želé do sklenic vypláchnutých horkou vodou a uzavřeme.