Sépiové špagety s rajčaty a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 2907 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 514.7 mg
 - Vláknina 2030 mg
 - Vitamín A 2030 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky, mušle scedíme a vybereme maso. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme rajčata z konzervy, osolíme, opepříme, podusíme 10 minut, přimícháme smetanu (créme fraiche), maso z mušlí a ještě 4 minuty podusíme. Pánev odstavíme, posypeme bazalkou a promícháme. Černé těstoviny upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou směsí a podáváme.