Špagety s omáčkou z rajčat a sépiového inkoustu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Olej olivový
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 50 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 40 g Česnek
  • 20 g Chilli paprička
  • 200 g Pancetta
  • 20 g Sépiový inkoust
  • 8 l Voda pitná
  • 1.5 kg Rajčata soudková
  • 1.5 kg Špagety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 918 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2446 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 11410.2 mg
  • Draslík 424.3 mg
  • Vláknina 3758 mg
  • Vitamín A 3758 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme, pokrájíme a propasírujeme rajčata, oloupaný česnek a chilli papričky nakrájíme nadrobno a pancettu na malé kostičky.

  • 2

    Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje dle návodu na obalu.

  • 3

    Do pánve nalijeme olivový olej a na mírném plameni pozvolna dozlatova opečeme kostičky pancetty a česneku. Přidáme nakrájené chilli papričky a krátce orestujeme. Přilijeme propasírovaná rajčata a několik minut vaříme, až omáčka lehce zhoustne. Pak přidáme sépiový inkoust, opepříme, osolíme a opět krátce povaříme. Na závěr přimícháme lžíci parmezánu a omáčku smícháme s právě přecezenými špagetami. Podáváme posypané parmezánem.

Komentáře k receptu