Mramorovaná vejce natvrdo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 490.7 mg
 - Draslík 165.5 mg
 - Vláknina 105.5 mg
 - Vitamín A 105.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme ve 400 ml vody natvrdo. Od doby, kdy začala voda vřít, vaříme 12 minut. Celá vejce zchladíme, poťukáváním o stůl necháme popraskat skořápku, ale nesmí se odlupovat.
 - 
                                2
Do jednoho litru vroucí vody vložíme 5 sáčků černého čaje a necháme půl hodiny louhovat. Do silného čaje ponoříme popraskaná vejce, vložíme do lednice a necháme 24 hodin barvit. Vejce opatrně oloupeme tak, že zachováme neporušenou blanku, protože ta je obarvená na mramorový vzor.
 - 
                                3
Vejce rozdělíme na talířky, doplníme majonézou, kterou jsme obarvili kurkumou, a podáváme.