Fazolková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1219 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 379 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 553.2 mg
 - Draslík 847.3 mg
 - Vláknina 22720 mg
 - Vitamín A 22720 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky očistíme, zbavíme vláken, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Z poloviny tuku a z poloviny mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme trochou vývaru, přidáme k fazolkám a povaříme.
 - 
                                2
Těsně před dovařením přidáme do polévky cibuli nakrájenou najemno a osmahnutou na tuku. Do hotové polévky zašleháme smetanu se žloutkem.
 - 
                                3
Již nevaříme, jen prohřejeme.
 - 
                                4
Při podávání posypeme každou porci strouhaným sýrem.
 - 
                                5