Dušená dýně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 52 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 464.9 mg
 - Vláknina 2118 mg
 - Vitamín A 2118 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou dužinu z oloupané dýně (asi 2 šálky) a řasu. Vše podlijeme kojeneckou vodou a dusíme asi 20 minut.
 - 
                                2
V troše kojenecké vody rozmícháme solamyl a přidáme k dýni. Necháme jen přejít varem a podáváme.