Vepřová játra na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 451.5 mg
 - Draslík 562.5 mg
 - Vláknina 1710 mg
 - Vitamín A 1710 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a posypeme solamylem. Zprudka je po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
 - 
                                2
K játrům přidáme očištěné, na plátky nakrájené a podušené houby, prolisovaný česnek a vše zalijeme červeným vínem. Nakonec přidáme cukr a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Hotová játra osolíme a upravíme na talíře.