Hovězí přírodní plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1029 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 54.9 mg
 - Draslík 38 mg
 - Vláknina 1218 mg
 - Vitamín A 1218 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně naklepeme, na okraji nařízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, mírně ji osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
 - 
                                3
Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Nakonec šťávu procedíme na plátky masa, přisolíme podle chuti a ještě krátce povaříme.