Těstoviny s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 378 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 231.3 mg
 - Vláknina 3008 mg
 - Vitamín A 3008 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a vsypeme nahrubo nakrájenou cibuli. Smažíme zhruba 2 minuty za občasného míchání. Prolisujeme česnek a opět za občasného míchání smažíme asi 2 minuty, dokud cibule nezměkne. Konzervovaná rajčata zcedíme, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s bobkovým listem a cukrem.
 - 
                                2
Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, poté zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme na mírném ohni asi 20 minut do úplného zhoustnutí. Vyjmeme bobkový list, aby omáčka nezhořkla. Omáčkou přelijeme těstoviny, které jsme uvařili v osolené vodě a ihned podáváme.
 - 
                                3
Omáčku možno obohatit kousky slaniny, nasekanou bazalkou nebo olivami, tyto přísady však vždy přidáváme až nakonec, nikdy nevaříme.