Salát ze sardelek s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 178.1 mg
 - Vláknina 7400 mg
 - Vitamín A 7400 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sardele vykucháme a odtrhneme jim hlavičky. Rozevřeme je a vytáhneme páteř. Pod tekoucí vodou je rychle propláchneme a osušíme. Do misky vymačkáme citrony. Ryby rozložíme v hlubokém talíři, trochu je osolíme, zalijeme citronovou šťávou a necháme na čerstvém vzduchu alespoň 2 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Mezitím odkrojíme stopky zelených fazolek, zbavíme je případných vláken, nakrájíme je, omyjeme a scedíme. V hrnci uvedeme do varu
 - 
                                3
dostatečné množství vody, osolíme ji a fazolky 5 minut povaříme. Scedíme je, ponoříme do ledové vody, aby se už dál nevařily, znovu je scedíme a vysypeme na čistou utěrku.
 - 
                                4
Doprostřed servírovací mísy nasypeme fazolky, vyjmeme ryby z marinády a rozložíme je na vrstvu fazolek, zalijeme olejem a podáváme.