Treska ze Smirny
Suroviny
- 5 g Oregano čerstvé
 - 3 g Rozmarýn čerstvý
 - 5 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 ml Olej olivový
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Citronová šťáva
 - 3 dl Víno bílé
 - 1 kg Treska aljašská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 61.7 mg
 - Draslík 871.9 mg
 - Vláknina 4183.7 mg
 - Vitamín A 4183.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tresky očistíme, oddělíme hlavy, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji osmažíme. Vyjmeme z pánve a vložíme do pekáčku.
 - 
                                2
Rozmixovaná rajčata smícháme s vínem a olejem, rozmarýnem, oreganem a vlijeme na tresky. Přidáme bobkový list, nasekaný česnek a pečeme na střední teplotu v troubě.