Makrely na grilu s cayenským pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 666 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 690.3 mg
 - Vláknina 1356 mg
 - Vitamín A 1356 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme olivový olej, přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou cibuli a promícháme. Přidáme drcený bílý pepř, cayenský pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Do marinády vložíme očištěné filety a necháme asi hodinu v chladničce odležet. Poté je z marinády vyjmeme, na grilovací nebo běžné pánvi je po každé straně 4-5 minut grilujeme nebo opékáme, přemístíme na předehřátý talíř a ihned podáváme.