Špagety s mořskými plody a zeleninou
Suroviny
- 80 g Hrášek
 - 80 g Kapusta hlávková
 - 350 g Špagety, Makarony
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Petržel - nať
 - 80 ml Olej olivový
 - 100 ml Vývar zeleninový
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Kalamáry
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 715 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 129.7 mg
 - Draslík 427.2 mg
 - Vláknina 12149 mg
 - Vitamín A 12149 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kalamáry rozřízneme a nakrájíme na velice tenké proužky.
 - 
                                2
Vejce rozšleháme se solí a pepřem a usmažíme omeletu.
 - 
                                3
Omyjeme a očistíme zeleninu a nakrájíme na velice tenké nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme do horkého woku s olejem, přidáme vyloupaný hrášek a chvíli poté i ostatní zeleninu. Osolíme a opepříme a poté podlijeme troškou horkého vývaru.
 - 
                                4
Na závěr přidáme krevetí ocásky a kalamáry a posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                5
Sójové špagety uvaříme ve vodě se zeleninovým vývarem a krátce dovaříme s omáčkou z ryb a zeleniny, ještě jednou nahoru dáme nasekanou petrželku.
 - 
                                6
Zprudka necháme vyvařit tekutiny, přidáme omeletu nakrájenou na kousky a podáváme.