Pečená husa nadívaná uzeným kolenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1711 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 152 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 12.1 mg
 - Draslík 127.2 mg
 - Vláknina 2283.6 mg
 - Vitamín A 2283.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i zevnitř. Do husy dáme rozpůlené jablko, cibuli a koleno, pokud je moc velké tak ho vykostíme, dáme do pekáče, prsy dolů a podlijeme vodou, přidáme sádlo nebo máslo a pečeme přiklopené asi hodinu.
 - 
                                2
Pak husu obrátíme a pečeme 30 minut.
 - 
                                3
Potom jí odklopíme, přelijeme výpekem, potřeme medem, posypeme kmínem a další hodinu pečeme, průběžně podléváme.
 - 
                                4
Před podáváním vyndáme koleno a nakrájíme na plátky, husu
 - 
                                5
naporcujeme.