Kečup pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 28 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 122.5 mg
 - Vláknina 1491.8 mg
 - Vitamín A 1491.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, feferonku posekáme, očištěný celer pokrájíme nahrubo. Vše vložíme do hrnce, přilijeme ocet, přidáme mletý hřebíček, pepř, sůl, cukr a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Podle potřeby můžeme trochu podlévat vodou.
 - 
                                2
Směs rozmixujeme, zakápneme worcesterem, nalijeme do menších zavařovacích sklenic a zavařujeme 20 minut.
 - 
                                3
Kečup ve sklenicích skladujeme v chladu a temnu.