Tajine z cizrny a bylinek
Suroviny
- 400 g Cizrna
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 523 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1501.6 mg
 - Vláknina 41976.9 mg
 - Vitamín A 41976.9 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do horké vody vložíme na 2 minuty cizrnu, pak odstraníme slupky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a 2 minuty smažíme.
 - 
                                3
Okořeníme a smažíme, dokud nezačne směs vonět.
 - 
                                4
Přidáme rajčata, pepř, sůl, petržel a oloupanou cizrnu. 35 minut dusíme.
 - 
                                5
Naaranžujeme na talíř a podáváme.