Vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 469 mg
 - Vláknina 17.5 mg
 - Vitamín A 17.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a dáme do předem vyhřáté trouby.
 - 
                                2
V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, také obrátíme a pečeme doměkka. Dle potřeby musíme podlévat vodou.
 - 
                                3
Po upečení maso vyndáme z pekáče, necháme šťávu vydusit, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme troškou vody a provaříme.
 - 
                                4
K příloze podáváme bramborový knedlík a zelí, houskový knedlík nebo vařené brambory.