Hovězí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1513 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 4441 mg
 - Bílkoviny 111 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 311.7 mg
 - Draslík 1944.8 mg
 - Vláknina 10632.2 mg
 - Vitamín A 10632.2 mg
 - Vitamín B6 3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zlehka naklepeme plátky z roštěnek, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na každý plátek dáme tenké proužky slaniny a kolečka kyselé okurky, zavineme, převážeme niťí, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran v rozpáleném sádle.
 - 
                                3
Nakrájenou cibuli na kolečka osmažíme na sádle, přidáme opečené závitky, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.
 - 
                                4
Během dušení podléváme zeleninovým vývarem a poléváme vlastní šťávou.
 - 
                                5
Měkké závitky vyndáme, odstraníme nitě a narovnáme na mísu.
 - 
                                6
Do šťávy přidáme pár kapek citrónové šťávy a zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme.
 - 
                                7
Závitky na míse obložíme dušeným hráškem, růžičkovou kapustou či jinou zeleninou.
 - 
                                8
Podáváme s brambory.