Závitky z hovězího masa s jablky na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 5 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Jablka
  • 1 hrst Pomerančová kůra
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 161.4 mg
  • Draslík 492.3 mg
  • Vláknina 4139.8 mg
  • Vitamín A 4139.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme náplň: Drobky bílého chleba navlhčené mlékem smícháme se šťávou a kůrou z pomeranče, nastrouhanými jablky, rozpuštěným máslem, žloutkem, špetkou tymiánu, soli, pepře a nasekanou petrželkou.

  • 2

    V každé roštěnce prořízneme kapsu, kterou uvnitř osolíme a naplníme připravenou náplní.

  • 3

    Naplněné roštěnky spíchneme párátky, potřeme olejem a opékáme ze všech stran na grilu.

Komentáře k receptu