Mrkev ve žloutkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 700 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 196.6 mg
  • Draslík 16.4 mg
  • Vláknina 10535 mg
  • Vitamín A 10535 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji, nakrájíme na kousky a dusíme na másle. Po chvíli mrkev přisolíme, podlijeme vodou a dále dusíme tak, aby se před koncem dušení odpařila všechna tekutina.

  • 2

    Žloutky rozkvedláme v mléce, podlijeme mrkev, podle chuti osolíme a přihřejeme, ale nevaříme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu