Pečená kachna po moravsku

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Kachna mražená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1243 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 69.6 mg
  • Vláknina 1378.3 mg
  • Vitamín A 1378.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme a opláchneme, křídla složíme na záda a konce nožiček zasuneme do naříznuté kůže v zadní části. Osolíme a okmínujeme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dáme na dno pekáče. Položíme na ni kachnu, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.

  • 3

    Během pečení kachnu obracíme a přeléváme vypečenou štávičkou, pečeme dozlatova.

  • 4

    Po upečení kachnu naporcujeme, na talířích přeléváme vypečenou štávou.

  • 5

    Nejvhodnější přílohou je bramborový knedlík a červené zelí.

Komentáře k receptu