Vepřový řízek Ondráš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 446 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 85.1 mg
 - Draslík 514.6 mg
 - Vláknina 4342.3 mg
 - Vitamín A 4342.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přilijeme mléko, přidáme prosátou mouku, česnek utřený se solí, majoránku, vejce a dobře vše promícháme.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
 - 
                                3
Řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a v horkém oleji po obou stranách smažíme dozlatova.