Vepřové maso s vejcem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 761 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 381.4 mg
 - Draslík 523.1 mg
 - Vláknina 265 mg
 - Vitamín A 265 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi.
 - 
                                2
Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou.
 - 
                                3
Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.