Zapečený špenát po gruzínsku
Suroviny
- 250 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový květ
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1179 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 337 mg
 - Draslík 620.9 mg
 - Vláknina 9644.8 mg
 - Vitamín A 9644.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané oprané listy špenátu zbavíme stopek, spaříme ve vodě, scedíme a hrubě nasekáme a nastrouháme cibuli.
 - 
                                2
V zapékací misce zpěníme na 50 g másla nastrouhanou cibuli, přidáme špenát, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a zalijeme čtyřmi rozšlehanými vejci. Misku vložíme do předehřáté trouby a asi 10 minut zapékáme.
 - 
                                3
Mezitím připravíme vaječné topinky. Vejce rozšleháme s mlékem a špetkou soli a ve směsi namáčíme tenké krajíčky bílého chleba, který na másle po obou stranách osmažíme.
 - 
                                4
Hotový špenát podáváme na talířích posypaný sekanou petrželkou s vaječnými topinkami jako přílohou.