Polévka s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1269 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 23.5 mg
 - Draslík 580.1 mg
 - Vláknina 7578.2 mg
 - Vitamín A 7578.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ředkvičky i bílou ředkev omyjeme. Bílou oloupeme a nakrájíme na kousky, z červených uchováme několik lístků na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky, ředkvičky nasekáme na drobné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo a necháme zpěnit za stálého míchání cibuli. Zaprášíme moukou a dožluta ji osmažíme. Poté cibulovou jíšku postupně zalijeme vývarem.
 - 
                                3
Přidáme bílou ředkev, ochutíme solí a přivedeme k varu. Na mírném ohni 15-20min provaříme. Listy přidáme na závěr, aby zůstaly zelené.
 - 
                                4
Hotovou polévku rozmixujeme a ochutíme muškátovým oříškem.
 - 
                                5
Rozdělíme do misek, ozdobíme zakysanou smetanou, nudličkami ředkviček a ředkvičkovými lístky.