Bramborové lívanečky se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 525 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 68.2 mg
 - Draslík 157.8 mg
 - Vláknina 2760 mg
 - Vitamín A 2760 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmačkáme brambory, s mlékem rozmixujeme na řídké pyré.
 - 
                                2
Mouku a sůl prosejeme do mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme vejce a bramborové pyré, vypracujeme hladké, hustější tekuté těsto.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme olej. Těsto nabíráme naběračkou a lijeme na pánev. Opékáme 2 minuty po každé straně dozlatova. Hotové lívanečky udržujeme teplé.
 - 
                                4
Hotové lívanečky ozdobíme plátky slaniny, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.