Chobotnice nadívaná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1298 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 841.8 mg
- Vláknina 2002.5 mg
- Vitamín A 2002.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme nadrobno, bazalku posekáme najemno, střídku bílého chleba rozdrobíme a česnek prolisujeme. 
- 
                                2Do mísy nasypeme rajčata, bazalku, česnek, přilijeme olej, ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme rozdrobeným chlebem a vypracujeme nádivku. 
- 
                                3Chapadla chobotnice rozřízneme tak, aby vznikly plátky, odřežeme přísavky, doprostřed plátků položíme rovnoměrně nádivku, dobře zabalíme a zpevníme párátky. Nadívané chobotnice položíme na mírně rozpálený gril a zvolna grilujeme asi 15 minut. Často obracíme. 
- 
                                4Ugrilované chobotnice vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        