Orientální nudle s vepřovým masem a zeleninou
Suroviny
- 100 g Sýr sójový - Tofu
 - 200 g Vepřová plec
 - 250 g Nudle rýžové
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 50 g Mandle plátky
 - 100 g Fazolové výhonky
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 23.7 mg
 - Draslík 254.2 mg
 - Vláknina 5201.2 mg
 - Vitamín A 5201.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Najemno posekáme oloupaný česnek, a chilli papričku, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a celerové stonky a červenou papriku, zbavenou stopek a semen na tenké proužky. Dále na nudličky nakrájíme vepřovou plec, sýr tofu na kostičky a nasekáme čerstvý koriandr. Mladé fazolové lusky spaříme a překrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Podle návodu uvaříme rýžové nudle, propláchneme je, necháme okapat a odložíme na teplé místo.
 - 
                                3
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme 3-4 minuty cibuli s česnekem, chilli papričkou, mletým zázvorem, kmínem a koriandrem. Potom přidáme papriku, fazolové výhonky a celer, spolu restujeme ještě 2-3 minuty, směs vyjmeme a odložíme do tepla. Na pánvi pak 4-5 minut opékáme vepřové maso, pak vmícháme orestovanou zeleninu, tofu a nudle a necháme společně 2-3 minuty prohřát.
 - 
                                4
Hotové jídlo rozdělíme na talíře a servírujeme posypané sekaným koriandrem a mandlovými lupínky.