Smaženky z celeru a ovesných vloček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3332 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 315 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 352 mg
 - Draslík 869.8 mg
 - Vláknina 26741 mg
 - Vitamín A 26741 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 9.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vločky přebereme a povaříme 5 minut v osolené vodě.
 - 
                                2
Očištěný celer oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme mírně podlitý do vysmahnutí šťávy.
 - 
                                3
Celer i vločky umeleme, přidáme nasekanou petrželovou nať, žloutky a spojíme. Pokud je směs řídká, přisypeme strouhanku. Vytvoříme ploché oválné placičky, obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a zprudka osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
 - 
                                4
Podáváme s brambory posypanými nasekanou petrželovou natí.