Perníková chaloupka medová
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 500 g Cukr moučkový
 - 420 g Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.25 ks Citrony
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Hřebíček
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Anýz mletý
 - 80 špetka Amonium
 - 1 kg Med včelí
 - 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kg Mouka žitná bílá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1239 kcal
 - Sacharidy 277 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 152 g
 - Cholesterol 124.7 mg
 - Draslík 104 mg
 - Vláknina 23728 mg
 - Vitamín A 23728 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Včelí med povaříme a necháme vychladnout. Poté do něj nasypeme žitnou mouku, přidáme vejce a cukr a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout do druhého dne.
 - 
                                2
Do odleželého těsta vmícháme amonium, strouhanou citronovou kůru, tlučený anýz, skořici a hřebíček. Přisypeme hladkou mouku tak, aby těsto bylo husté, a důkladně propracujeme.
 - 
                                3
Těsto vyválíme a nožem vykrájíme podle střihu na chaloupku. Rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech, potřeme vajíčkem a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Ze zbylého těsta vykrájíme plot z pásků a postavičky, jako kočku nebo čarodějnici, a různé další tvary. Rovněž upečeme, slepíme a dozdobíme bílkovou polevou.
 - 
                                5
Na polevu umícháme do husté směsi bílky s cukrem a citronovou šťávou.