Rebarborový koláč s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 15.4 mg
 - Draslík 408.4 mg
 - Vláknina 9479.3 mg
 - Vitamín A 9479.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K mouce přidáme máslo, špetku soli a s vodou vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                2
Zatím smícháme cukr s kukuřičnou moukou, nakrájenou rebarborou, skořicí a kousky jahod. Necháme marinovat 15 - 20 minut.
 - 
                                3
Na lehce pomoučněném válu rozdělíme těsto na poloviny, jednu půlku rozválíme, aby pokryla dno a stěny formy.
 - 
                                4
Odstraníme skořici, ovocnou směs vložíme do těsta ve formě.
 - 
                                5
Druhou půlku těsta rozválíme na stejnou velikost jako první. Okolo okraje odřízneme 1 cm široký pruh.
 - 
                                6
Zbytek těsta rozkrájíme na proužky o šířce 1 cm, na povrchu koláče z nich vytvoříme mřížku. Konce navlhčíme vodou a přilepíme na ně dlouhý pruh těsta kolem okraje. Posypeme 1 - 2 polévkovými lžícemi sypkého cukru.
 - 
                                7
Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 30 - 40 minut do růžova a do změknutí ovoce.
 - 
                                8
Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.