Pikantní plátky svíčkové
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
 - 150 g Salát hlávkový
 - 30 g Cibule
 - 120 ml Olej rostlinný
 - 50 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Chilli paprička
 - 2 kávová lžička Pesto
 - 1 kávová lžička Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 314.6 mg
 - Vláknina 1111.5 mg
 - Vitamín A 1111.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Promícháme chilli papričky, prolisovaný česnek, olej, sůl, pepř, tímto dresingem přelijeme steaky a necháme je 30 minut naložené marinádě.
 - 
                                2
Maso osmahneme na grilu po každé straně 2 minuty, aby se zatáhlo, ztlumíme teplotu grilu a ještě ogrilujeme po všech stranách přibližně 8 minut, přitom potíráme marinádou.
 - 
                                3
Necháme hotové steaky 4 minuty stát, poté je nakrájíme na plátky poklademe je na listy hlávkového salátu. Smícháme dresing z pažitky nakrájené, pesta, octa, chilli papričky nasekané, cibule, oleje a zalijeme maso.