Sýrová omeleta s bylinkami
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
 - 10 g Bazalka
 - 60 g Sýr Gruyére
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 30 ml Mléko polotučné
 - 2.4 ml Olej olivový
 - 150 ml Sýr smetanový tavený 45%
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Majoránka
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 395.5 mg
 - Draslík 171.9 mg
 - Vláknina 912.6 mg
 - Vitamín A 912.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanový sýr utřeme se strouhaným parmezánem, nasekanou bazalkou, worcesterskou omáčkou a prolisovaným česnekem. Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, nasekaný tymián a majoránku.
 - 
                                2
Polovinu oleje rozpálíme, přilijeme polovinu vaječné směsi, kterou krouživými pohyby rozlijeme po dně pánve. Smažíme do zezlátnutí, poté z pánve vyjmeme na talíř. Postup opakujeme se zbylým olejem a vaječnou směsí. první omeletu potřeme sýrovou směsí a překryjeme omeletou druhou. Servírujeme pokrájené na čtvrtiny.