Sekaná pečeně ze zajíce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1197 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 97548 mg
 - Bílkoviny 133 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 513.3 mg
 - Draslík 2275 mg
 - Vláknina 6165.8 mg
 - Vitamín A 6165.8 mg
 - Vitamín B6 2.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle namočíme a vymačkáme.
 - 
                                2
Zaječí kýty odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.
 - 
                                3
K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.
 - 
                                4
Na části sádla podusíme dosklovita drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.
 - 
                                5
Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.
 - 
                                6
Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.
 - 
                                7
Jako přílohy podáváme brambory, knedlíky a brusinky.