Dušené hovězí maso na víně s karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 615 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 163.2 mg
 - Draslík 521.8 mg
 - Vláknina 7170.8 mg
 - Vitamín A 7170.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme nadrobno, maso očistíme a pokrájíme na kostky, karotku očistíme a rozkrájíme na tenčí plátky, cibuli krájíme nadrobno, sterilované cibulky slijeme, necháme okapat.
 - 
                                2
V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, vmícháme maso a smažíme. Zhruba po 5 minutách vmícháme cibuli, pepř, sůl a smažíme za občasného promíchání. Opečené maso přelijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Když je téměř měkké, přidáme cibulky, karotku a dodusíme.