Vařený květák s kečupem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 22 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 747.5 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý květák vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou a vaříme bez pokličky.
-
2
Sýr nastrouháme a na pánvi rozpustíme máslo.
-
3
Měkký květák vyjmeme, dáme na talíř, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře k receptu
- Lucie Klouparová
- 20.10.2015 09:43:00
Vařený květák s kečupem a sýrem je lehoučkou variantou oběda nebo večeře. A i když ho zakápnete máslem a kečupem je vážně skvělý. Jsou k němu dobré vařené brambory, které jídlu dodají šmrnc. Květáček jsem vám nafotila bez brambor, aby mezi nimi moc nezanikl a doporučuji tento recept zkusit. Je to mňamka.
Odpovědět