Rizoto s mušlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1210 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 977.5 mg
- Vláknina 7376.8 mg
- Vitamín A 7376.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mušle pořádně očistíme, vložíme do hrnce a při mírné teplotě zahříváme tak dlouho, až se otevřou. Během té doby několikrát hrncem zatřeseme. 
- 
                                2Mezitím v druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli. 
- 
                                3Z otevřených mušlí vybereme maso, přidáme k cibuli, vmícháme rajčatový protlak, drobně nasekaný česnek, dobře promytou rýži, zamícháme a krátce osmažíme. 
- 
                                4Pak zalijeme 2 dl bílého vína a vodou tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou. 
- 
                                5Zakryjeme pokličkou a vaříme do doby, než bude rýže měkká. Pokud je potřeba, můžeme dolít trošku vody. 
- 
                                6Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti až nakonec. 
- 
                                7Podáváme posypané strouhaným sýrem a drobně pokrájenou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        