Kuřecí řízky na slanině a bílém víně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 13 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 104.5 mg
- Draslík 603.8 mg
- Vláknina 52.5 mg
- Vitamín A 52.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které mírně naklepeme, opepříme a osolíme. 
- 
                                2Slaninu nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. 
- 
                                3V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj prolisovaný česnek a osmažíme dokřupava kousky slaniny. Potom slaninu vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme stranou. 
- 
                                4Na oleji v pánvi z obou stran opečeme kuřecí maso. Upečené řízky dáme na talíře. 
- 
                                5Do pánve nasypeme zpět usmaženou slaninu, přilijeme víno a necháme přejít varem. Touto jednoduchou omáčkou přelijeme řízky na talířích a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        