Mrkvový džem s jablky a rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 153 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 72.7 mg
- Vláknina 6546.7 mg
- Vitamín A 6546.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, udusíme doměkka a prolisujeme. Jablka očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rovněž doměkka podusíme a prolisujeme. Kaši smícháme s mrkví a společně ještě krátce povaříme.
-
2
Přisypeme cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustutí. Džem rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.