Mrkvový džem s jablky a rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kg Jablka
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 1 kg Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 72.7 mg
  • Vláknina 6546.7 mg
  • Vitamín A 6546.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, udusíme doměkka a prolisujeme. Jablka očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rovněž doměkka podusíme a prolisujeme. Kaši smícháme s mrkví a společně ještě krátce povaříme.

  • 2

    Přisypeme cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustutí. Džem rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu