Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 20 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 43.6 mg
- Draslík 499.8 mg
- Vláknina 22561 mg
- Vitamín A 22561 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovoce oloupeme, z jablka a hrušky vykrojíme jádřince. Mandarinku rozebereme na dílky, banán nakrájíme na kolečka, jablko a hrušku nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Perník nastrouháme.
-
2
Badyán, hřebíček, kardamom a skořici (cca 4 cm) vhodíme do vroucí vody, přidáme perník a cukr. Směs mícháme, až se cukr a perník rozpustí. Na mírném plameni za častého míchání vaříme asi 15 minut.
-
3
Na rozpuštěné máslo vložíme ovoce a smažíme dozlatova. Ovocem příliš nemícháme, aby se nerozpadlo. Směs s kořením scedíme a vmícháme do ní rum a smetanu a zahřejeme, aby byla omáčka horká, ale nevaříme.
-
4
Zmrzlinu podáváme obloženou horkým ovocem a přelité horkou omáčkou.