Kořeněné kuřecí steaky na víně
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 50 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mandle plátky
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 102 mg
 - Draslík 587.8 mg
 - Vláknina 348.5 mg
 - Vitamín A 348.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na 4 silnější plátky, osolíme, opepříme a protkneme oloupanými stroužky česneku. Maso opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme máslo, mouku, kari a chilli koření a vše krátce osmahneme. Přilijeme bílé víno a chvíli povaříme. Nakonec šťávu podle chuti osolíme a procedíme na maso.
 - 
                                3
Steaky upravíme na talíře a ozdobíme na tuku osmahnutými plátky mandlí.